Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

MΑΛΛΙΝΗ ΚΟΥΚΛΑ











Η κουκλίτσα μου δημιουργήθηκε με υπόλοιπα υλικών που υπήρχαν στο σπίτι.Το σώμα της είναι πλεγμένο μαζί με τα χέρια της σε σχήμα Τ .Στους πόντους που άφησα για λαιμόκοψη, πέρασα κυκλικές βελόνες και έπλεξα κυκλικά.Τα πόδια της είναι στενόμακρα κομμάτια που ενώθηκαν οι μεγάλες πλευρές.Τη γέμισα με διπλωμένα κουρελάκια από παλιό μπουρνούζι, ενώ στο κεφάλι της υπάρχει ένα μπαλάκι του τένις. Τέλος πέρασα τα μαλλιά της όπως περνάμε τα κρόσια στο κασκόλ. Το φόρεμά της είναι ένας παλιός σκόύφος μου τον οποίο και επεξεργάστηκα. Δεν είναι ωραία;

12 σχόλια:

  1. Τελικά με τα υπολοιπα που έχουμε μπορουμε να κανουμε θαυματα! Ομορφη η κουκλιτσα σου.

    Σχετικά με την προηγούμενη ανάρτησή σου, μου άρεσαν πολύ τα κολιέ που έχεις φτιάξει. Θα ήθελα να σε ρωτήσω, αν θέλεις να μου πείς, που βρισκεται αυτό το μαγαζί που αγόρασες τα υλικά? Γιατί εγώ είχα πάει να πάρω στην Αθήνα, αλλά τα πουλούσαν σε μεγάλες συσκευασίες και για μένα, που ήθελα να φτιάξω λίγα πράγματα, ηταν υπερβολικά πολλά! Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου απαντήσω εδώ και για τα παντοφλάκια που με ρωτάς, για τους πάτους: Δεν τους πουλάνε, τους έχω φτιάξει εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Δημιουργία σ ευχαριστώ που μου απάντησες.Τις χάντρες τις αγόρασα από ένα μαγαζί στην Ερμούπολη.Μένω στη Σύρο βλέπεις.Πάντως και οι μεγάλες συσκευασίες θα μ ενδιέφεραν αν οι τιμές τους είναι καλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κουκλίτσα σου είναι κάθε άλλο παρά πρωτόλεια.Τη βρίσκω εντελώς εμβληματική και έκανες πολύ καλά που την έβαλες στο avatar του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφες είναι οι κούκλες που έφτιαξες.Όταν κανείς έχει ταλέντο και φαντασία, μπορεί να κάνει υπέροχες δημιουργίες.Η Σύρος πολύ όμορφο νησί.Όμορφο σαν την Κρήτη που ζω εγώ.
    Σου εύχομαι να είναι καλοτάξιδο το blog σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατι σε χασαμε; τι εγινε;
    εισαι καλα βρε! μηπως επαθες κι εσυ οτι και εγω στις αρχες του δικου μου blog; που ειχα ξεχασει τον κωδικο και δεν ηξερα να μπω και να γραψω;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πανέμορφη κουκλίτσα, σαν αυτές που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας για τα παιδιά τους, με υλικά που υπηρχαν στο σπίτι,
    η αυθεντικότητα της παράδοσης στο μπλογκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλό! Ζεις στη Σύρο????
    Τη λατρεύω! Το καλοκαίρι του 2007, έκανα έκθεση εκεί και πέρασα τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι δημιουργίες σου αλλά και οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες, όλα είναι εξαιρετικά!
    Έχεις ένα βραβείο να παραλάβεις
    http://xeirotexnima.blogspot.com
    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλησμπερα , πολυ ομορφη η κουκλα σου μακαρι να μπορουσα να πλεξω και εγω τοσο καλα .... εγω κανω κουκλες απο πυλο και υφασμα το blog μου ειναι http://gerakina-artdolls.blogspot.com
    και παλι μπραβο για την ομορφη κουκλα σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή